Tweede jeugdteam kampioen

Het tweede jeugdteam heeft zich dit weekend al verzekerd van het kampioenschap in de klasse tot 17 jaar. Met nog een wedstrijd te spelen kan de ultieme overwinning ze al niet meer ontgaan. Het eerste senioren team maakt nog altijd kans op de titel en leidt dan ook momenteel de competitie.

Het eerste team van Badminton ’80 Wezep speelde zaterdag 12 januari hun 12e wedstrijd uit tegen het vierde team van BC Flevoland in Lelystad. Met nog altijd het vooruitzicht om voor de tweede keer op rij kampioen te worden, was het team gebaat bij een flinke overwinning. Aan het eind van de wedstrijd konden de Wezepers terug naar huis met een 2 – 6 winst en vijf punten voorsprong op de nummer twee in de derde klasse.

Als eerste werden de dubbels gespeeld. Voor de heren Gerald van Dijk en Alfred Scholten leverde de eerste set weinig problemen op, maar bij de tweede set kwamen de tegenstanders erg dichtbij. Uiteindelijk hadden de heren uit Wezep hun vaste spel weer te pakken en wonnen met 12 – 21en 19 – 21. Vera van Dijk en Harmke van de Werfhorst ondervonden weinig tegenstand bij hun damesdubbel. De wedstrijd werd dan ook met duidelijke overmacht gewonnen in twee sets met 9 – 21 en 9 – 21.

Bij de heren – en damesenkels bleken de spelers uit Lelystad toch meer kracht en souplesse te hebben dan de spelers uit Wezep. Bij de singles kwamen vooral Scholten en Van Dijk in de problemen. Scholten ging na een slechte start bij de eerste set bij de tweede set weer beter te spelen. In de derde set maakte hij toch te veel slagfouten. Hij verloor zijn partij met 24 – 22, 13 – 22 en 21 – 17. Van Dijk had trof een goede tegenstandster. Beide dames gaven elkaar weinig punten. Helaas kwam Van Dijk bij de tweede set net een paar punten tekort, zodat er een derde set gespeeld moest worden. In de derde set kreeg zij meer grip op haar spel. Ze won uiteindelijk de partij met 18 – 21, 22 – 20 en 15 – 21.

Gerald van Dijk had bij de start van zijn single even opstartproblemen, maar in de tweede set was hij weer in vorm. Hij won met 15 – 21 en 9 – 21. In de wedstrijd van Van de Werfhorst was de strijd om iedere punt erg spannend. De puntentelling ging gelijk op, maar dankzij de ervaring van Van de Werfhorst trok zij bij de laatste punten aan het langste eind. Zij won haar partij in twee sets met 19 – 21 en 18 – 21.

Bij de mixdubbels werd helaas een punt verspeeld door het verlies van Scholten en Van de Werfhorst. Door te veel foutjes in de slagen en tactiek verloren zij met 21 – 17 en 21 – 16. De mixdubbel van de beide Van Dijks ging zoals het hoort. In nette setstanden wonnen zij hun partij met 11 – 21 en 15 – 21.

Volgende week speelt het eerste team een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 uit Barneveld. De wedstrijd wordt gespeeld in de Kamphal en begint om 13.00 uur.

Het tweede seniorenteam heeft de thuiswedstrijd tegen Inside’82 verloren met 3 – 5. Het herenteam speelde thuis gelijk met 4 – 4 tegen Beca 2000.

Het tweede jeugdteam tot 17 jaar speelde een uitwedstrijd tegen Badge uit Scherpenzeel. Zij hebben met 3 – 5 gewonnen ondanks dat een van de spelers geblesseerd is uitgevallen voor de rest van het competitieseizoen. Door deze overwinning heeft dit team zich er nu al van verzekerd kampioen te zijn.

Geplaatst in Competitie, Jeugd, Nieuws en getagd met , , .