Verslag tweede team tegen Heerder BC 3

Zaterdag 16 november speelde het tweede mixteam van Badminton ’80 thuis tegen Heerde.

De tegenstanders zijn geen onbekenden voor de Wezepers want elk jaar spelen Heerde en Wezep een gezelligheidstoernooi waar zowel recreanten, jeugdspelers en competitiespelers aan mee doen. Dit jaar staat het toernooi gepland op 1 februari en wordt gespeeld in Heerde.

Nu over onze wedstrijd. Normaal gesproken beginnen we met de herendubbel,  alleen was Ted zijn schoenen vergeten en moest dus even een extra rondje naar Heerde rijden. Ondertussen zijn we alvast aan de damesdubbel begonnen. Harmke en Sharon kwamen niet helemaal lekker in hun eigen spel. De wedstrijd werd in twee sets verloren met 13-21 en 14-21. Ondertussen kwam Ted de zaal binnen inclusief zijn schoenen dus ook de heren dubbel kon beginnen. We hadden trouwens een invaller opgesteld, want onze Bert is afgelopen maandag tijdens de training geblesseerd geraakt. Gelukkig wilde Hendri invallen. Gerard en Hendri maakten er een spannende pot van. De eerste set stonden ze achter met 19-20 maar hebben gelukkig gewonnen met 22-20. De tweede set werd gewonnen met 21-15.

Ondertussen was Linda al begonnen aan de singel. Tegenstander Heidi kwam niet helemaal in haar ritme, Linda won dan ook in twee sets met 21-12 en 21-10. Sharon moest het opnemen tegen Clarinda. Clarinda was net een maatje te groot voor Sharon en ze verloor met 12-21 en 13-21. Onze Gerard maakte er een spannende pot van. Onze opa verloor de eerste set met 10-21 van Ted. Ik heb maar beleefd gevraagd aan onze Gerard “het oude is toch nog niet op”? Waarna hij de tweede set won met 21-15. Alleen na de derde set moest hij toch uiteindelijk Ted feliciteren met zijn overwinning. Gerard verloor helaas met 19-21. Onze invaller Hendri moest het opnemen tegen Gerard.  In de eerste set rende Hendri het hele veld door, maar door zijn goede conditie won hij met 21-11. In de tweede set heeft hij al na 2 punten de wedstrijd moeten opgeven. Dezelfde blessure als Bert alleen dan aan het andere been.

Nu zaten we met een probleem: geen speler voor de mix meer.  Gelukkig was Thomas thuis en wilde wel de mix spelen. Gerard en Linda mochten het opnemen tegen Ted en Heidi. Ze stonden de hele tijd achter maar op 19-19 konden ze de Heerdenaren eindelijk inhalen en wonnen met 21-19. De tweede set was ook goed opletten maar was minder spannend. Wezep won met 21-15. Thomas en Harmke speelden de laatste partij van deze wedstrijd tegen Gerard en Clarinda. Thomas en Harmke spelen eigenlijk nooit samen maar het  ging niet slecht. Het scheelde niet veel of er was een derde set aan te pas gekomen. Helaas verloren ze met 17-21 en 19-21. Kortom 3-5 verloren.

Hendri en Thomas bedacht voor het invallen en Hendri en Bert beide beterschap en hopelijk kunnen jullie snel weer badmintonnen.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .