Eerste team pakt overwinning

Zaterdag 11 januari speelde het eerste team van Badminton ’80 Wezep tegen het eerste team van BC Dronten in sporthal De Stal in Dronten.

BC Dronten stond met 6 punten voorsprong op Wezep op de derde plaats in de 2e klasse. In deze wedstrijd kan Wezep punten halen om nog iets hoger in het klassement te komen.

In de thuiswedstrijd tegen Dronten werd het een gelijkspel 4-4. De punten verdeling ging deze keer ook redelijke gelijk op, maar uiteindelijk wist Wezep toch een extra punt te bemachtigen en won met 3-5 van BC Dronten.

De start begon moeizaam voor de  Wezepers bij de herendubbel. Alfred Scholten en Gerald van Dijk wonnen de 1e set met 21-23, maar verloren de 2e met 22-20. In de derde set kwamen zij niet echt goed in hun spel en verloren de derde set met 21-13.
Bij de damesdubbel ging het voor Vera van Dijk en Annelies van Winkel een stuk beter. Zij wonnen met overtuigende punten van de dames uit Dronten met 7-21 en 15-21.

Voor de heren- en damesenkelspel vond Gerald een taaie tegenstander in Wouter Halberstadt. In de zeer spannende partij won Van Dijk in de derde set met 20-22 van Halberstadt. Helaas verloor Scholten zijn enkelspel in 2 sets, maar gelukkig wonnen de dames Van Dijk en Van Winkel wel hun enkelspel.

Met een voorsprong van 2-4 voor Wezep werden de mixdubbels gespeeld. De eerste mixdubbel met Scholten en Van Winkel ging gelijk op met punten telling tegen Dronten maar kwamen net te kort bij de laatste punten. Zij verloor hun partij in 2 sets met 21-16 en 21-17. Alle ogen waren nu gericht op de mixdubbel van Gerald en Vera van Dijk.  Met een vliegende start stonden zij direct met een ruime voorsprong voor op de spelers uit Dronten. De eerste set wonnen zij met 12-21, maar in de tweede set kwamen de spelers uit Dronten toch steeds dichter bij met hun punten. De laatste punt werd maar niet gemaakt, uiteindelijk krijg Gerald de kans om de winstpunt te maken en won met 17-21.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .